Relaxerende Oorkaars Behandeling

De Oorkaarsen zijn bij ons terecht gekomen via de Hopi-Indianen. Deze techniek is dan ook een oeroude therapie die vroeger werd ingezet voor het zuiveren en harmoniseren van energetische velden en zo op deze manier een grote boost te geven aan de gezondheid, de immuniteit en het op deze manier sterk ontspannen / relaxeren van de persoon die de behandeling ontvangt.


Nu wij ons ook bevinden in een wereld waar alles gejaagd, stressvol en in overdaad is, ontbreken we heel sterk het ontspannen gevoel. We gaan door de stress steeds meer gezondheidsklachten krijgen en bijgevolg makkelijker naar burn-out en depressie neigen. We verliezen onszelf.


Daarom heb ik bij Instituut Nieke deze onstpannende behandeling met tevens nog enkele mooi voordelen voor jullie bij mijn aanbod geplaatst.

Even tijd voor jezelf, even je cortisolgehalte (stress) laten zakken, genieten van rust, dit via geur en de werking van de oorkaarsen.


(opgelet de tekst hierboven is doormezelf geschreven, deze niet delen)

Hoe werkt een oorkaars?

- Dankzij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang. De vlam zorgt ervoor dat de luchtzuil (in het oor) gaat trillen. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd en zorgt op haar beurt weer dat de druk in het middenoor (beter) geregeld wordt.

- Tijdens het branden van de kaars ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte. De warmte zorgt ervoor dat de acupunctuurpunten in het oor worden gestimuleerd.

- De aangename warmte stimuleert bovendien de doorbloeding en de lymfestroom in de oren, de keel, de neus en de bijholten.

- De verbranding zorgt voor een zacht ruisend geluid. Dit geluid in combinatie met de weldadige warmte van de kaars zorgt voor een ontspannend gevoel.

- De kruiden en essentiële oliën in de kaars hebben ook een uitwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti (via de buis van Eustachius), de mond, keel, neus, de bijholten en de ademhaling


Behandeling?

We starten steeds met massage die zal inwerken op de lymfe en bloeddoorstroming gevolgd door een oorreflexmassage die inwerkt op de 141 acunpuntuurpunten.

Nu pas komen de oorkaarsen aan bod. We behandelen telkens de 2 oren. Elke kaars heeft een brandduur van ongeveer 10 tot 12 minuten. Gedurende deze tijd dien je op jouw zijkant te liggen.

Na het ontvangen van de oorkaarsen, blijf je nog 10 tot 15 minuten ontspannen liggen op jouw rug.


Optie 1:

Losstaande Relaxerende Oorkaars behandeling:

Korte Lymfemassage  + Oor accunpuntuurmassage / Reflexpuntmussage (geen naaldjes!) + langs beide kanten een oorkaars + nog 10 tot 15 minuten rustig bekomen en verder ontspannen in een cocooning omgeving.


Optie 2: NOG NIET VAN TOEPASSING, IN TESTFASE

Je kan ervoor kiezen om de oorkaars behandeling toe te voegen bij jouw gelaatsverzorging. Deze zal plaatsvinden na de massage. Gelieve tijdens het boeken deze oorkaars optie dan ook goed aan te klikken (enkel dan kan ik u deze behandeling bijgeven)


De behandeling wordt aangevuld met nog een extra energetische toevoeging. Kom deze behandeling zelf ervaren en ontdekken.

Kom tot rust en laat even alles voor wat het is.

Oorkaarsen?

Een Hopi oorkaars is een zuivere katoenen doek die gedrenkt is in bijenwas, honing en een mengeling van kruiden / essentiële oliën.

Ze zijn een 20tal centimer lang en onderaan zit er een filter.

Het is een veilige behandeling, waar je tijdens het proces niet alleen bent. Ik hou de kaars vast zolang deze aan het branden is.


Aanbod Instituut Nieke:

- Biosun oorkaars: krachtig en tegelijkertijd diep ontspannend, bevat salie, honing en kamille

- Eucalyptus: bevordert de ademhaling

- Kamille: kalmerend en verlichtend

- Lavendel: rustgevend en kalmerend

- Propolis: versterkt de immuniteit / ontstekingsremmend

- Tea Tree: versterkend en ontstekingsremmend

- Crystal Detox: vetiver, patchouli, Ylang-Ylang, den, tea tree, citroen, roomse kamille, anijs, kaneel, limoen + een oplossing van kristallen

Voor wie?

Indicaties voor behandelingen met oorkaarsen zijn onder meer:

- Vaak voorkomende ontstekingen in, of irritaties van keel- neus- voorhoofd- en bijholten

- Druk in de oren (duiken / vliegtuig)

- Verstoppingen

- Keelpijn

- Beginnende verkoudheid

- Griep

- Hyper- activiteit

- Stresssymptomen

- Nervositeit

- Slapeloosheid

- Doofheid

- Oorsuizing

- Hoofdpijn

- Migraine

- Opstoot allergie (pollen)

- Vele andere, vaak aan stress gerelateerde, klachten.


Oorkaarsen hebben een ontspannende / relaxerende werking waardoor er bepaalde gezondheidsklachten kunnen minderen. De oorkaarsen kunnen bijdragen tot het verbeteren van gezondheidsklachten. Maar kunnen nooit medische problemen oplossen.

Gelieve u te wenden tot u arts voor het oplossen van medische problemen.

Toepassing voor oorkaarsen wordt afgeraden bij:

En zal bijgevolg NIET worden toegepast bij:

- Een geperforeerd trommelvlies (buisjes)

- Acute oorontsteking

- Geïmplanteerde gehoorbeentjes

- Eczeem of schimmelinfectie in het oor

- Epilepsiepatiënten.

Instagram en Facebook: Instituut Nieke